Midas

SE FREECH  SE RALLYCH  SE HTMCH

Nordic Paws Marble Fox "Midas"

Border collie   

Född: 2020-06-04


Landslaget i freestyle 2024

VM i freestyle 2024 - lagsilver och 8:a individuellt


Lydnadsklass 3

Freestyle klass 3

Heelwork to music klass 3

Rallylydnad mästarklass


Rallylydnadschampion

Freestylechampion

Heelwork to music-champion


SM i rallylydnad 2023

SM i freestyle 2023 - 4:a

SM i heelwork to music 2023 -5:a


3:a Årets bästa freestylehund 2023


Tränar även hoopers och specialsök


Lotus

SEFREECH

Trolleyes Lotus   

Border collie  

Född: 2017-10-29


VM-GULD individuellt i freestyle 2023

VM-SILVER individuellt i freestyle 2024

4:a VM 2022


SM-GULD i freestyle 2021, 2022, 2023


Lagsilver VM 2024

Lagbrons VM 2022

Lag-guld NM 2022

Lag-silver EM 2022


TV4/ Talangvinnare 2020

Musikhjälpen 2020 i SVT

Landslaget i freestyle 2021, 2022, 2023, 2024

Freestyle-champion


Årets bästa freestylehund 2022 + 2023


Tränar även hoopers och specialsök


Gaston

SELCH SEFREECH 

Revalill`s Gast     

Border collie   

Född: 2011-05-24 - 2022-03-28


Gaston är lydnadschampion och har kvalat till lydnads-SM 2014, 2015, 2016, 2017. Han har även varit uttagen till talangtruppens spetsgrupp och lydnadslandslagets träningsläger. 


Han är freestylechampion och har blivit "Årets bästa freestylehund" två år i rad. 

Vi har varit med i freestylelandslaget i 3år och har bl.a vunnit NM och kommit 5:a på VM och 6:a på EM.

Med laget har vi tagit VM-guld, NM-guld två gånger och EM-silver.

Film när vi tävlade VM i Moskva och kom 5:a.  https://youtu.be/YqOLOjjkzyg .


Gaston är även uppflyttad till högre klass spår, rallylydnad (avancerad klass) och har godkänt doftprov i nosework.

I december 2018 fick han tyvärr akut diskbråck och gick i förtidspension men kunde leva ett aktivt liv med mycket lek och aktivering.

 28 mars 2022 fick han återigen diskbråck och fick lov att somna in.

Milton

SEBCH SELCH   

Dubion Hamilton 

Belgisk Vallhund/Tervueren   

2006-06-08 - 2015-04-01


Milton var min tredje tervueren - en underbar hund med bra mentalitet (MT 514p /600p ) och en härlig personlighet.  Han var otroligt social och älskade verkligen allt och alla.


Det var en riktigt duktig tävlingshund.

Som 1,5-åring var han både lydnadschampion och inkvalad till sitt första lydnads-SM. 

Därefter blev det 4 lydnads-SM i rad med bästa resultat 2010 då han kom 7:a i kvalet av 60 hundar och gick vidare till finalen. I finalen la han sig tyvärr på "sitt i grupp" men slutade ändå på en hedrande 14:e placering.


Han var också en riktigt duktig spårhund som tävlade elitklass i spår, var brukschampion och tränade och tävlade också sök.


Tyvärr blev han sjuk i borrelia våren 2011 (precis innan vi skulle ner till Belgien för att representera Sverige i lydnad på Belgar-VM).

Han var dålig länge efter sin infektion och vi kom aldrig igång med tävlandet efter det.


De sista 4 åren av sitt 8,5 år långa liv levde Milton som glad förtidspensionär. Han hängde gärna med till skogen och tränade spår och uppletande när chans gavs och där emellan var det mycket lek och bus med kompisen Gaston  här på Kaplansgården, så han verkade nöjd med livet.


Under våren 2015 började Milton hosta när han låg på rygg, men mådde för övrigt relativt bra . Sent på kvällen 31 mars blev det plötsligt akut sämre och vi åkte till veterinären direkt på morgonen. Röntgen av lungorna visade att ett gammalt medfött tarmbråck nu hade tryckt ihop hela vänster lunga och en stor del av höger. Han var i för dåligt skick för att klara en operation så jag valde då att inte väcka honom, så på förmiddagen den 1 april fick vår älskade Milton somna in <3

Mysak

SBCH SLCH SUCH KORAD LP

Salltorps Mysak 
Belgisk Vallhund/Tervueren

961103-070319


"One in a million" sa en nära vän om Mysak och det kan nog vara sant.
En underbar hund med en mentalitet och arbetskapacitet utöver det vanliga. Mentaltestades med full poäng på nästan allt utom skärpan (aggressiviteten). Korad 278/300p.


Under de 10 åren vi hade tillsammans såg jag honom aldrig sluta arbeta om han hade fått ett uppdrag, han var en evighetsmaskin samtidigt som han hade en fantastisk förmåga att koppla av. 


Mysak var en duktig spårhund, han var brukschampion i spårgrenen och tränade både sök och rapport med stor framgång. Han fick ihop 13 CERT och tävlade SM i spår.


Det var dock i lydnad hans största framgång kom. Lydnadschampion som 1,5 åring och inkvalad till 5 lydnads-SM, 5 år i rad.

"Årets bästa belgare" blev han 7 år i rad och under de åren låg han bland de 10 bästa lydnadshundarna på listan "Årets bästa lydnadshund" (alla raser) med en topp 2003 då han blev "Årets bästa lydnadshund" (alla raser) med en snittpoäng på 316,10p på 5 tävlingar (av 320p).


Han tävlade 2 VM i lydnad med Sveriges lydnadslandslag. Dortmund -03 och Amsterdam -02 där han tillsammans med landslaget tog VM-guld i lag (se bilden ovan).


Förutom sina arbetsmeriter hade Mysak en bra exteriör och blev utställningschampion och vann bl.a championklassen och fick CACIB på "Stora Stockholm" 2002.


I februari 2006 drabbades Mysak av en stroke, en propp i lillhjärnan. Balans, koordination och närminne försämrades. När han var som sämst kunde han inte gå och att ta sig genom ett dörrhål gick inte utan hjälp.
En tuff rahabilitering påbörjades, men med envishet och slit lyckades vi med bedriften att få tillbaka förmågorna.
Så pass att han i juni, 4 månader efter att ha drabbats av stroke och inte kunnat gå, kunde delta på lydnads-SM och inte bara delta utan även ta sig till final, och det som 10-åring!

Det SM:et hade vi lite problem att ta oss genom veterinärbesiktningen då veterinären kände en knöl på halsen.

Jag förstår nu i efterhand att Mysak redan då var sjuk i lymfcancer, den cancer som i mars               (9 månader efter SM-finalen) gjorde att jag var tvungen att låta honom somna in på sin favoritfäll i köket.

Under sitt liv fick Mysak 3 valpkullar, en i Finland, en i Norge och en i Sverige. Många fina och framgångsrika valpar som gör att hans goda gener lever vidare.

Fonzy

SLCH LP   

Salltorps Fonzy 

Belgisk Vallhund/Tervueren 

920210-030807


Fonzy var en riktigt glad och härlig hund, en perfekt "första hund" att träna och tävla. Han älskade alla människor och var väldigt enkel att ha att göra med.


När jag skaffade Fonzy köpte jag mig samtidigt en regelbok från SBK och så läste jag innantill, tolkade reglerna så gott jag kunde och tränade och tränade för mig själv. Visst missförstod jag vissa detaljer men denna träning resulterade slutligen i ett lydnadschampionat och 5 lydnads-SM.


Tyvärr var Fonzy skotträdd, så  när det gällde brukstävlandet blev det bara uppflyttning ur appellklass, sedan satte skotten på platsliggningen stopp för oss. När Fonzy var 4år skaffade jag därförför ytterligare en tervueren från samma kennel, Mysak, som jag skulle tävla spår med, medan Fonzy skulle fortsätta vara min lydnadshund.


Nu visade det sig att min nya hund, Mysak, förutom att vara en bra spårhund även var en duktig lydnadshund så två år i rad kvalade båda mina hundar in till lydnads-SM. På den tiden fick man inte tävla med två hundar så första året valde jag att avstå med Mysak då han visserligen var inkvalad men var för ung för den press ett SM ändå är.

Året därefter, när jag även då kvalade in med båda mina hundar valde jag att själv tävla Mysak och låta min goda vän Kerstin tävla Fonzy. Detta gjorde hon på ett enastående sätt och hade t.o.m gjort mig och Mysak sällskap i finalen om inte Fonzy hade ätit gräs på morgonen. På "sitt-i-grupp" ställde han sig upp, kräktes, för att därefter backa tillbaka till sin plats och sätta sig igen...


Som 7-åring drabbades Fonzy av ehrlichios (fästingburen sjukdom).

Han blev aldrig riktigt frisk efter insjuknandet, utan fick kronisk värk i lederna och blev öm i huden. Han blev slutligen  pensionerad från tävlandet men kunde ändå leva ett rikt liv ytterligare några år med hjälp av Rimadyl (värktabletter).


Sommaren då han fyllt 11år drabbades han av kraftig njursvikt och han fick slutligen, lugnt och fridfullt somna in på sin älsklingsplats i skuggan av vår fläderbuske.

Hampus

Blandras (schäfer, spets, labrador och stövare)

850413 - oktober 1986


Min allra första hund som jag fick den sommaren jag fyllde 18 år. Så efterlängtad och högt älskad.

En morgon i oktober smet Hampus från tomten och jagade iväg efter något djur. Efter en hel dags letande hittade vi honom slutligen död på banvallen där han låg efter att ha blivit påkörd av tåget, någon kilometer hemifrån. Han blev endast 1,5 år.