Kaplansgårdens Hundsport ligger i utkanten av Vingåker, Södermanland och där hålls de flesta kurser förutom vintertid då kurserna hålls i uppvärmd inomhushall i Valla utanför Katrineholm.

 

Jag som håller i kurserna heter Lizette Olausson och är utbildad A-instruktör, auktoriserad lydnadsdomare av 1:a klass (får döma alla klasser), auktoriserad tävlingsledare i lydnad, mentaltestfigurant, utbildad freestyle-instruktör och jag har även genomgått en beteendeanalysutbildning 2011.

Tio nätter i månaden arbetar jag som nattsjuksköterska, men övrig tid kan jag erbjuda hundkurser och privatlektioner inom lydnad, bruks, freestyle, tricks, vardagslydnad, valpträning, problembeteenden, personspår och uppletande.

Tävlingsmeriter:

Den hund jag har nu är en 6-årig border collie, SE LCH SE FREECH Revalill´s Gast "Gaston".

Han är lydnadschampion och har kvalat till lydnads-SM 2014, 2015, 2016 och 2017. Vi har även varit uttagna till talangtruppens spetsgrupp och lydnadslandslagets träningsläger.

Gaston är även freestylechampion och blev "Årets bästa freestylehund" 2016. Vi är med i freestylelandslaget och tävlade VM i Moskva i juli 2016 där vi kom 5:a, se film: https://youtu.be/YqOLOjjkzyg . På EM i Österrike i september 2016 kom vi 6:a och på NM tog vi GULD både med laget och individuellt! Nu i höst 2017 har vi också tävlat NM, EM och VM med landslaget och även i år tog vi NM-GULD och även VM-GULD!!

 

 

Jag har tävlat på elitnivå i 25 år och samtliga mina 4 hundar har varit lydnadschampions och alla har tävlat på SM-nivå i lydnad. Jag har även tävlat på SM-nivå i bruks och på landslagsnivå i både lydnad och freestyle.

Med mina hundar har jag bl.a deltagit på 15 lydnads-SM och 2 lydnads-VM (med svenska lydnadslandslaget) där jag bl.a var med och tog VM-guld i lag i Amsterdam 2002 med min hund SEBCH SELCH SEUCH KORAD Salltorps Mysak.

Mysak blev 2003 även utsedd till "Årets bästa lydnadshund" (alla raser) med ett snittpoäng på 316,10p på 5 tävlingar (av 320 möjliga). Förutom ett brukschampionat och 13 cert tävlade Mysak även SM i spår.

Även min senaste tervueren, Milton, blev både lydnads- och brukschampion och tävlade lydnads-SM de 4 åren han var frisk.